close
close

Formular cerere ofertă

  Nume (obligatoriu)

  E-mail (obligatoriu)

  Telefon (obligatoriu)

  Observații

  Despre noi

  Despre noi

  ISTORIC – Ferestre de mansardă VELUX

  Povestea VELUX a început în anul 1941, când inginerul danez Villum Kann Rasmussen a descoperit pentru prima oară oportunităţile existente în spaţiul locuibil de sub acoperişul în pantă.
  În timpul desfăşurării unui proiect, o serie de arhitecţi l-au solicitat pentru construcţia unui luminator pentru o şcoală. Rezultatul a fost prima schiţă a ceea ce avea sa devină fereastra de mansardă VELUX.
  Inventarea ferestrelor de mansardă VELUX în 1942 a constituit un moment cheie, deoarece a creat noi posibilități de utilizare a spațiului de sub acoperișul în pantă, până atunci neutilizat.
  Din acel moment, VELUX a continuat să inoveze și să îmbunătățească permanent produsele sale, lansând, de-a lungul celor aproape 75 de ani, mai multe generații de produse.
  În luna aprilie a anului trecut, VELUX a lansat în România cea mai recentă generație de ferestre de mansardă. Gama include șapte modele diferite de ferestre care sunt cuprinse în trei categorii de produse – Standard, Standard Plus și Premium – formând împreună cu celelalte produse, cea mai vastă gamă de produse oferite de VELUX în cei 75 de ani de istorie.
  Numele VELUX derivă din două cuvinte – VEntilaţie şi LUX (termenul latin pentru lumină), fiind marcă înregistrată încă din 1942.

  Grupul VELUX

  Grupul VELUX deţine fabrici în 10 ţări şi companii de vânzări în aproape 40 de ţări şi este una din cele mai puternice companii din sectorul materialelor de construcţii iar produsele VELUX se vând aproape în toate colţurile lumii. Grupul VELUX are mai mult de 10000 de angajaţi în toată lumea iar biroul central este situat în Hørsholm, în nordul oraşului Copenhaga.

  Programul de produse cuprinde cea mai vasta gama largă de ferestre de mansardă dar propune şi soluţii pentru acoperişul terasă. Mai mult, VELUX oferă multe tipuri de accesorii cu rol decorativ sau cu rol de reducere a căldurii – rulouri decorative şi rolete exterioare – produse de montaj, produse pentru case inteligente.

  La nivel de grup, compania VELUX a dezvoltat propria viziune despre locuințele sustenabile – cunoscută sub denumirea de Casă Activă – ce presupune construirea de clădiri care produc mai multă energie decât consumă, asigurând în acelaşi timp un mediu mai sănătos şi mai curat.

  VELUX în România

  În România, compania VELUX este prezentă din anul 1997, fiind lider pe piața ferestrelor de mansardă. În portofoliul de produse intră o gama largă de ferestre, accesorii cu rol decorativ sau de reducere a căldurii, produse de montaj și izolare termică și protecție:

  • ferestre de mansardă cu operare de sus sau de jos
  • ferestre pentru acoperiș terasă
  • ferestre de acces pe acoperiș pentru poduri locuite și nelocuite
  • ferestre verticale folosite doar în combinație cu ferestrele montate pe acoperișul în pantă, pentru mansardele cu parapet
  • tunele solare pentru spațiile fără acces direct la lumina naturală
  • rulouri decorative și parasolare
  • dispozitive de comandă manuale și electrice

  Produsele VELUX disponibile în România sunt utile pentru orice fel de proiect de construcții, clădiri noi sau renovate, publice sau private, și sunt comercializate exclusiv prin rețeaua națională de distribuitori specializați în domeniul materialelor de construcții.

  Contact Icon
  expand_less
  Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.